Tilskuerpladser

Der er usædvanligt gode muligheder for at se kapsejladserne fra land.

De sydlige baner kan ses fra molen i Frederikssund Lystbådehavn, men ses allerbedst fra slæbestedet ved Østersvej 7 (hvor mange af følgebådene sættes i vandet). Her kan man også se udstillingen om Kronprinsesse Mary’s Bro som er ved at blive bygget samme sted. Broen åbnes for trafik over Roskilde Fjord i 2019.

High-performance banerne ligger på ‘Tippen‘ ved Frederikssund ‘Industri’-havn (i daglig tale ‘Føtex-havnen’). Her kan man bl.a. følge Nacra 17, 49’er og Optimist A på få meters afstand, så der er ingen grund til at tage følgebåd med på disse baner hvis formålet kun er at fragte tilskuere rundt. ‘Tippen‘ er perfekt til en picnic, så fyld madkurven op i en af byens boder, og slå jer ned og se nogle af landets dygtigste sejlere på helt tæt hold.

De nordlige baner med Laser og Europe er lidt svære at se fra land. Det bedste bud er at tage ud med en følgebåd, men hvis man er frisk på en meget lille skovtur kan man køre til P-pladsen på toppen af Færgelundsvej. Herfra kan man gå 200 meter gennem skoven til Tarzanskrænten og se det hele lidt fra oven.

Ovenstående placeringer skal tages med forbehold, da fordeling af joller på de enkelte baner endnu ikke ligger helt fast.

Dansk Sejlunion Grandprix